Hoe ik een geboortekaartje maak

 In Geboortekaartjes

OKay, aan de slag met een nieuw onderwerp! Hier is alvast een schets uit mijn schetsboek van afgelopen hete zomer…ehm thema is Noordpool haha. (En ookal wonen daar geen pinguïns ze komen  wel op de tekening)

Bij het maken van een geboortekaartje maak ik altijd eerst een slordige schets met potlood op papier. Daarbij gaat het mij om de ideevorming en compositie en wordt er best veel gegumd. Dat schetsen is een soort ‘denk-tekenen’: terwijl ik teken, bedenk ik wat er op het papier moet komen…en daarna bedenk ik pas wat daarna komt… etc.. Ik geloof dat ik bij deze schets was begonnen met de naam neerzetten, dan de ijsberen, de horizon en daarna langzaam maar zeker de rest.

Zo’n schets kan heel terloops ontstaan, tijdens het ontbijt, op een terrasje, in de trein. Maar ik kan er ook echt voor gaan zitten, zoals bij deze schets het geval was. In een prachtige grote groene tuin met zo’n klaterfontein en met een tafeltje wat uitnodigde om lekker te gaan tekenen…

Hier is de schets: